Referenties - Team Coaching

Dinga heeft  3 sessies verzorgd met thema: Het Goede Gesprek.
Dit heeft ons veel inzichten opgeleverd in hoe andere mensen naar communicatie kijken en hoe ik mij communicatie hierop kan aanpassen.  Het heeft me geleerd om beter te luisteren door te luisteren naar de behoefte van de ander. We hebben meer begrip voor elkaar. Fijn om dit met elkaar als team te doen.
Dinga legt erg goed en begrijpelijk uit.  Ik denk dat wij als team veel van elkaar hebben geleerd en dat er meer begrip is voor elkaar

Ik waardeer de sessies met een 9.

Medewerker bij Wiegmans Facilitaire Diensten BV, november 2023

Deze coaching met mijn team heeft meer openheid opgeleverd door het team. Het heeft mij als leidinggevende handvatten gegeven om het patroon dat is ontstaan te doorbreken. Ook de 3 vragen: Wat heeft jou geraakt? Wat leer je over jezelf? Wat ga je doen? vind ik heel sterk, dit helpt om niet naar de ander te wijzen maar zelfonderzoek te doen.
Het was prettig dat Dinga in het moment kon schakelen en in overleg met ons ter plekke het programma aanpaste aan onze behoefte. Ik waardeer de sessie met een 8.
Isolde Huijbregts, mei 2023

De teamsessie heeft veel energie opgeleverd om in volle vaart met elkaar het proces voort te zetten. En begrip voor de ander. We hebben elkaar op een ander niveau beter leren kennen. We hebben veel meer onderlinge verbinding gecreëerd. We zijn veel meer een groep geworden. Ook is het onderlinge vertrouwen in elkaar en elkaars doelen/belangen bij deze Alliantie gegroeid. De begeleiding van Dinga was SUPER! Niets dan lof, op een prettige, respectvolle manier toch gewoon de touwtjes in handen houden en ons door het programma loodsen.

Ik waardeer deze sessie met een 9.

Lenny<br /> Althof directeur, bestuurder bij Palet Welzijn (Fundis)

Door de workshop ‘een wereld van verschil’ heb ik inzicht gekregen dat Mapstell in teamsituaties interessant kan zijn omdat het ‘verhaal’ geeft aan je voorkeursstijl en de concrete kleuren. Dinga en Evi zijn professioneel en speels, ze zijn goed op elkaar afgestemd.
Deze workshop is voor iedereen die meer inzicht wil in gedragsstijl (en) interessant.
Ik waardeer de workshop met een 10.
Flor Gerritsen, L&D Consultant bij ICM opleidingen & trainingen

Tijdens een teamdag hebben we inzicht gekregen in hoe ik reageer en acteer in het team en uiteraard hoe de andere teamspelers dat doen (MapsTell). Hierdoor hebben we inzicht in eigen voorkeursstijl, die van het team en waar onze (ontwikkel)kracht ligt. We hebben inzicht in de onderliggende patronen. In een ontspannen setting bij het ‘kampvuur’ een open en eerlijk gesprek gehad op basis van erkenning van verschillende stijlen. Hierdoor werd zichtbaar waar verbeteringen mogelijk zijn, we hebben naar elkaar uitgesproken wat de obstakels zijn en het pad naar een betere samenwerking en verbinding.

De begeleiding van Dinga was prettig en professioneel. Goede balans in af en toe prikken om te kijken of ‘het echte’ gesprek gaat ontstaan. Dinga was niet bang door te vragen op onderwerpen die onvoldoende geraakt werden. Door een combinatie van goede begeleiding, de juiste vergaderruimte (voldoende licht en ruimte) en het team is deze sessie zeer nuttig geweest. Wij beoordelen deze sessie met een 8.

De Brauw Blackstone Westbroek Advocaten

De teamsessie MapsTell met Dinga van Driel heeft mijn kennis over mezelf en mijn teamleden vergroot. Deze sessie heeft ons meer openheid opgeleverd en een begin naar een betere samenwerking. Ik beoordeel deze sessie met een 9.
MT Lid - Berendsen Textiel Service

Marianne mulder vertelt in deze video hoe zij de samenwerking met Drielink Coaching heeft ervaren.
Marianne Mulder - Team Veiligheidsconcept MCM

Workshop MapsTell gevolgd bij Dinga van Driel en Evi Vermeer. Wat een leuke manier om samen met DISC aan de slag te gaan, zeker onder leiding van deze twee zeer ervaren en uitstekend op elkaar ingespeelde coaches. Het plezier straalde er vanaf. In een veilige omgeving kom je binnen een paar uur veel meer te weten over je gedragsstijlen. Echt een aanrader!
Carel Jansen

Independent Organisation and Communications Consultant

Door de training kreeg ik een beter inzicht in de uitdagingen/problemen waar mijn collega’s tegenaan lopen. Hiermee kan ik in de toekomst rekening houden.  Ik vond het heel fijn om van mijn collega’s te horen wat ik goed deed en wat ik beter kan doen.
Het was een open,  fijne, flexibele sfeer. Goed voorbereid en nagedacht wat aan de orde kwam. MapsTell is heel leuk door te werken met de landkaarten. zowel onze persoonlijke kaart als de algemene kaart waar we op stonden. Het is een leuke toevoeging om een kaart in je kantoor te hebben met verschillende vlaggetjes van je collega’s. Ik waardeer deze training met een 8.
Thomas Schouten - Stichting Tijdelijk Wonen.

De sessie heeft mij veel stof tot nadenken gegeven. veel inzicht in mijzelf maar ook in die van anderen. En het heeft mij laten inzien wat er gebeurt in het team. De inzicht oefeningen waar je echt inzichtelijk kreeg hoe en wat wij als team doen. Ik waardeer deze sessie met een 9.
Deborah Telkamp

Leidinggevende Ipse de Bruggen

Ik geef de sessie met Dinga een 8 omdat ik Dinga een goede coach vindt, die het goede uit mensen weet te halen en zich goed kan inleven in het vak/werkgebied van de deelnemers. En ze vindt haar eigen mening ondergeschikt aan de mening van de deelnemers. Zo geeft ze het gevoel dat je alles kan zeggen, zonder dat daar een waarde-oordeel aan wordt gegeven. Dankzij deze sessie heb ik meer inzicht in mijn eigen positie tegen over de klanten en het bedrijf.
Henk Walberk - VCMCM

Het doel van deze workshop was  een eerste stap maken met het team waarbij er na dit dagdeel een inventarisatie is m.b.t.wat het team gaat helpen om vanuit eenheid samen te werken. De workshop was goed, het was fijn om vanuit andere invalshoeken te kijken naar ons werk, en via oefeningen duidelijk te krijgen welke personen het zijn die hier werken. Ik vond vooral goed aan de deze workshop dat het echt ging over het team en de mensen en dat ze niet lekker veilig over de inhoud gingen praten. Het was fijn om vanuit andere invalshoeken te kijken naar ons werk en via oefeningen duidelijk te krijgen wie wij zijn als team.   Ik waardeer deze workshop met een 7,5.
Sussiel Brands

Dinga van Driel is een ervaren coach die, zonder exact de inhoud van het werk te kennen, in staat is om een groep mensen die nog nooit samengewerkt hebben, een leuke interactieve middag te bezorgen. Hierbij is de mind-set een belangrijk issue, wat onder haar begeleiding goed tot uiting kwam op de PSU met de gemeente Tilburg en Mourik Groot-Ammers
Hans van der Velde, manager realisatie bij Mourik Groot Ammers Projectleider GWW Combinatie De Utrechtse Tulp / Trainer/coach bij I.M.I. bv

Dinga heeft een heel praktische en effectieve scan gedaan van ons team en de manier waarop we samenwerken. In een aansluitende workshop zijn de resultaten besproken De opvallendste uitkomsten werden duidelijk benoemd en in een open sfeer behandeld. Alles bij elkaar een korte en krachtige manier om de manier waarop je team functioneert effectief tegen het licht te houden! 
Marco Frijlink - Managing Partner Budeco

Het was een interactieve training waarbij we meer eenheid in het team hebben gekregen en veel inzichten hoe we nu verder willen. Ik waardeer dit met een 8,5′ ‘We hebben nu meer duidelijkheid in koers en inzicht.  Goede  begeleiders : we zijn zelf tot de oplossing gekomen terwijl we ons daar niet van bewust waren. Dat is super. Ik waardeer deze  middag met een 9.
Jongerenorganisatie Dunya

Leuk om te beginnen met het thema samenwerken. Goede achtergrond van teams waardoor we meer inzicht hebben in hoe teams werken. Geweldig idee, inspirerend en lekker leerzaam. Dit team waardeert de workshop gemiddeld met een 8.
Medewerker Wegener Media

We hebben aangenaam kennisgemaakt met Dinga op de Beursvloer in Woerden waar we een match hebben gesloten. Zij was bereid om een training te verzorgen om onze vrijwilligersorganisatie te helpen bij het verder professionaliseren. Na onze kennismaking heb ik contact gehad met Dinga om een training te plannen. De training werd enkele maanden later een feit. En met succes. Dinga en Ad Hoeboer wisten de vinger op de ‘zere’ plek te leggen. Ze integreerde goed in de groep en won op geheel natuurlijke wijze het vertrouwen. De training heeft zijn vruchten afgeworpen, want we hebben onze ideeën en idealen weten te vatten in een gezamenlijk doel. Bovendien heeft Dinga ons samen met haar collega handvatten gegeven om verder te gaan. Naast het bespreekbaar maken van serieuze zaken, wist ze een welkome afwisseling aan te brengen door middel van humor. Op een leuke, vertrouwde manier werkt ze toe naar een eindresultaat waarbij de ruimte wordt gelaten voor de eigen inbreng. Ze haalt eruit wat erin zit.
Jamal Abarkane (Secretaris/mede-oprichter, Jongerenorganisatie Dunya

Ervaringen met teamcoaching/training bij de gemeente. Dinga van Driel en Gabby Staal hebben in februari 2011 voor een deel van mijn team (12 personen) een dag training verzorgd. Belangrijkste doelstelling was het versterken van het onderling vertrouwen zodat iedereen zich in de groep durft uit te spreken. Dit is mijn inziens nodig gezien de verandering in taken en rollen de komende jaren. Het effect van de training is dat bestaande patronen zijn doorbroken. In de training zijn concrete afspraken gemaakt hoe we als team met elkaar om willen gaan. Nu (na afloop) leggen we in de loop van de tijd de nadruk op verschillende afspraken. Voor mij als manager is het grote verschil met andere trainingen dat het nu drie maanden later nog steeds leeft binnen mijn team en de effecten tot nu toe blijvend zijn. De concrete afspraken over hoe wij als team met elkaar om willen gaan, geven mij en mijn team houvast om mee verder te gaan.
Leidinggevende bij middelgrote gemeente

Aanbeveling: Dinga heeft als cotrainer bij Qidos trajecten verzorgd voor medewerkers over de gedragsverandering in het kader van Het Nieuwe Werken. Voor mij zijn kernwoorden die Dinga typeren: gedreven, doortastend en doelgericht. Dinga combineert daarbij op een prettige wijze zakelijkheid/professionaliteit met ‘warmte’. Tevens heeft Dinga een goed gevoel voor de commercie en organisatiedoelstellingen.
Martijn de Wildt - Eigenaar Qidos

We hebben Dinga ingezet voor teamcoaching. Het heeft ons opgeleverd dat ik meer afstand kan nemen van de emoties die een moeizame samenwerking teweeg hebben gebracht. Het besef dat ‘het negeren en niet serieus nemen van ons’ een spel was. Dat ik dat niet persoonlijk moet opvatten. Ik heb nu meer inzicht in mijn valkuilen. Meer inzicht in elkaars karakter en valkuilen. Een groter gevoel van verbondenheid.

Mijn eerste ervaring met ‘coaching’ was heel positief! Ik vind het een fijne coaching, heeft echt meer inzicht opgeleverd!

Dinga zorgde ervoor dat de rust er was om problemen of knelpunten helemaal uit te diepen. Dat er niet geoordeeld werd. Dat alle opmerkingen serieus genomen werden. Dat er nieuwe inzichten ontstonden. Ze luisterde goed en stond open voor aanpassingen of vragen. Als ze gedachten of associaties had die volgens mij niet helemaal klopten, dan kon ik dat aangeven en sloegen we een andere weg in.

Ik waardeer de begeleiding met een 8.

Stephanie, mei 2021

Dinga heeft samen met collega’s Evi Vermeer & Ad Hoeboer, een traject op onze school verzorgd. De afstemming heb ik ervaren als: persoonlijk, nuchter, duidelijk, flexibel en invoelend. Er wordt gewerkt vanuit een brede ervaring in deze tak van sport en een heldere eigentijdse visie op effectief team-functioneren.
Aanpak
De coaches hebben eerst met alle medewerkers individueel gesproken. Daarna hebben we een aantal sessies gehad met het hele team, waarbij het principe van Deep Democracy is toegepast. Dat is een methode voor besluitvorming waarbij iedereen de kans heeft om zijn mening te geven. Met name ook degenen die zich van nature wat minder makkelijk uitspreken.
Om die aanpak te laten slagen is het wel belangrijk dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen. Evi en Dinga slaagden daar goed in.
Resultaat
Tijdens de sessies zijn een aantal zaken naar boven gekomen waar we wat mee kunnen. Vanuit Deep Democracy hebben we eraan gewerkt om iedereen verantwoordelijk te maken en het vooral samen te doen. Om eigenaarschap te vergroten en om te voorkomen dat één iemand de schuld krijgt als het niet lukt.
Marc de Lange

Directeur, Basisschool de Vlinder

Bekijk deze video waarin Deborah Telkamp & Bianca Küchler, zorgmanagers van Ipse de Bruggen, vertellen wat de coaching van Dinga van Driel & Evi Vermeer hen en hun teams gebracht heeft.
Deborah Telkamp & Bianca Küchler - Ipse de Bruggen

Bekijk deze korte video om te horen wat Drielink Coaching heeft kunnen betekenen voor Het Klooster in Woerden.
Leontien Wiering - Het Klooster Woerden

Dinga was onze coach en facilitator in een workshop over je gedragsstijl, communicatiestijl en karaktereigenschappen: MapsTell. Zij heeft een grote kennis op dit gebied, die zij toepast op iedere praktijksituatie die je haar voorlegt.

Dinga kan een plezierige sfeer creëren, waarin de deelnemers open en eerlijk durven zijn over hun eigen valkuilen. Daarbij is zij steeds helpend, nooit oordelend en heel duidelijk. Voor een teamcoaching zou ik Dinga van harte aanbevelen

Martin van Dam

Managing Partner, Group7

Deze sessie heeft mij openheid en inzicht gegeven, wat later kan leiden naar inzicht in elkaar. Hopelijk geeft dit ook een opstapje naar meer feedback en metacommunicatie tijdens het dagelijkse werk. Het was een leuke en verdiepende sessie, ik zou graag nog eens zo’n middag beleven, ook zou ik graag nog eens mogelijkheden bekijken tot individuele vervolgsessies. Moniek en Dinga spelen goed op elkaar in. Prettig en open, genoeg momenten om bij te sturen en overleg.
zorgmanager Ipse de Bruggen

Aan de hand van MapsTell heeft het nieuwe Directie Overleg team meer inzicht gekregen op het functioneren. MapsTell is een concreet en visueel model en zorgde voor een open sfeer en gesprekken. Dinga was een prima gesprekspartner en kon het model voor ons zeer praktisch en relevant maken door vragen te stellen en waar nodig te verdiepen. Het heeft mij persoonlijk en ons als team geholpen, ik waardeer deze sessie met een 8,5.
Olaf van Dijk, Zig websoftware

Het is geweldig Dinga gepassioneerd te horen spreken over teamcoaching. Wat een vakvrouw!
Dinga’s kracht is wel dat zij stelling durft te nemen over het eigenaarschap van het team. Het team bepaalt!
Hiermee creëert zij ruimte voor het team om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee kan het team zelf beslissingen nemen om haar doel te bereiken. Dinga kan dit thema sprankelend en overtuigend voor het voetlicht brengen. Da’s klasse!
Anita van Vlerken, Eigenaar Associatie voor Coaching

Zeker achteraf gezien hebben we een geweldige teamdag gehad met Evi Vermeer en Dinga van Driel. In onze onderlinge werkcontacten speelt sindsdien merkbaar mee wat we gedurende die dag onderling hebben ervaren en uitgewisseld aan kennis en inzichten. Prima! 
Marijke Ruiter - wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

Solliciterend als teamleider van een team van toegewijde, trouwe hulpverleners in de maatschappelijke opvang had ik grote dromen voor dit team. Eenmaal begonnen in mijn nieuwe baan, bleek echter dat veel teamleden vastzaten in gewoonten, waar ze zelf ook niet blij van werden, maar vanwege het ‘altijd al zo doen’ ook niet uit los wisten te komen. Veranderingen gaven weerstand en onveiligheid en mijn verlangen was juist om deze medewerkers te ondersteunen en toe te rusten voor hun zware baan. Wat was ik blij met de ondersteuning en teamcoaching van Veroon en Dinga. Op een heel natuurlijke manier, met veel respect voor het team, kwam er naar boven wat moeilijk was en waaraan gewerkt moest worden. De insteek was echter in dit alles dat het team samen leerde om te dromen van het worden van het ideale team (droomteam) en deze dromen ook in concrete acties om te zetten. Het was een indrukwekkend stuk teamcoaching dat ik, maar ook het hele team in zijn verscheidenheid, niet graag had gemist! Petje af, Veroon en Dinga!
Teamleider maatschappelijke opvanginstelling (Leger des Heils)

De begeleiding: Respectvol, eerlijk en open, positieve energie. Goed op elkaar ingespeeld, zeer professioneel. Weten waar ze het over hebben, erg betrokken. Durven te benoemen wat er speelt. Het trajct heeft opgeleverd: Heeft meer inzicht gegeven hoe het team beter kan functioneren. Heeft het team een spiegel voor gehouden.  Heeft onbesproken zaken aan het licht gebracht. Ontwikkelpunten voor het team duidelijk gemaakt. Beter inzicht in het team en mijn eigen rol daarbinnen. Welke kant we op moeten en (kleine) stappen we kunnen zetten.  Meer openheid en eenheid. Gevoel van samen verder willen. Inzicht in de kwaliteiten van het team. Duidelijke doelen om aan te werken. Stap in de goede richting.Het belang van noodzakelijke veranderingen. Bewustwording. Over de manier van werken: Afwisseling in manier van werken, spel en serieus, bemoedigend en confronterend. Actief bewust worden door de oefeningen. De variatie en flexibiliteit van de coaches om het programma aan te passen. Het spiegelen en de oefeningen. De vinger op de zere plek leggen. De duur per workshop ( 2,5 uur) was precies goed. De veilige sfeer die gecreeerd werd waardoor je jezelf kon zijn. Waardering: dit team waardeert het traject gemiddeld met een  8,5
Medewerker Leger des Heils

Dinga heeft samen met Evi een ‘dag-op-de-hei’ gefaciliteerd en geleid van mijn team. We zaten met ons zeer diverse team in een wat moeizaam proces van definieren wat ons als team bindt en waar onze focus ligt. Met enorm veel betrokkenheid en flexibiliteit hebben Dinga en Evi ons in dit proces weten te begeleiden. Ik was erg onder de indruk van hun vermogen om mee te bewegen met ons proces en ons op een prettige en constructieve manier te sturen/begeleiden naar een zeer bevredigend eindresultaat. Een goed luistervermogen en het adequaat weten te analyseren van teamprocessen heeft hier zeker aan ten grondslag gelegen.
Anouk de Gee, medewerkster Trimbos-Instituut

Binnen het verandertraject waar we als team in zitten, hebben we gebruik gemaakt van de teamcoaching van Evi en Dinga. Over een jaar verspreid hebben we 6 bijeekomsten gehad waarin we stil gestaan hebben bij de ontwikkeling van het team en de richting die we op wilden gaan. We hebben het als waardevol ervaren om samen met het team tijd te reserveren voor elkaar. Je leert elkaar beter kennen. We hebben stil gestaan bij hoe we als team functioneren en bij wat we te leren hebben. Vanuit de coaching hebben we handvatten gekregen om beter met elkaar in gesprek te kunnen gaan en naar elkaar te benoemen wat er speelt. Dit helpt ons in het doorlopen van het verandertraject. Evi en Dinga zijn flexibel en spelen goed in op wat er zich in het moment aandient. Ik heb als leidinggevende veel informatie en input gekregen over het functioneren van het team, waardoor ik het team beter kan begeleiden. Ook helpt het mij in het maken van keuzes en bepalen van de richting die ik op wil gaan. Ik kan hierdoor op een andere manier anticiperen op wat er speelt. Tevens gaf de coaching me aanknopingspunten voor de individuele begeleidingsgesprekken met medewerkers. Door de coaching heb ik mijn team beter leren kennen. 
Sandra Matyas, teammanager Leger des Heils

Dinga van Driel heeft in maart 2012 de jaarlijkse verenigingsdag van NEDWORC (Nederlandse Vereniging van International Consultants) gefaciliteerd. Met behulp van de ORSC methodologie heeft zij ons geholpen de diepe, onderliggende verenigingswaarden te vertalen in onze gezamenlijke prioriteiten en actieplannen. de ORSC methode stimuleerde ons om op een andere manier te communiceren – fysieke positionering in plaats van intellectueel debatteren en het vertalen van basiswaarden in symbolen. dit resulteerde in andere, nieuwe ideeën en plannen die we binnen de Vereniging verder gaan uitwerken en invoeren. De dag leverde veel op in termen van resultaten en daarnaast…. was het heel leuk om te doen.
Ans Voordouw (Voorzitter NEDWORC)

Fijn om gehoord te worden. Ik  heb het gevoel dat ik wat kan inbrengen.  We zijn meer een geheel geworden als nieuw team na deze sessie. Samen komen we eruit. De coaches tonen respect en creëren openheid en veiligheid. Ze pakken de signalen uit de groep dat is heel fijn. Er wordt niet met een vast programma gewerkt maar meer wat er leeft op dit moment. Het is een hele positieve benandering. Waardering : Dit team beoordeelt deze sessie gemiddeld met een 8.
Medewerkers Leger de Heils

Ik heb Dinga ingehuurd voor twee teamdagen om ons team van elf secretaresses nog beter te laten functioneren. Zij maakt op een opgewekte, ontspannen manier de verschillende aspecten van samenwerken duidelijk. Zij heeft het vermogen om flexibel met een groep te werken. Zij vraagt door, maar houdt tegelijkertijd overzicht op het groepsproces en bewaakt individuele en groepsgrenzen. We hebben handvatten gekregen om in de dagelijkse praktijk een volgende stap te zetten. Een team dat zich verder wil ontwikkelen, adviseer ik daarom Drielink Coaching in te schakelen.
Conny Zuidema, Gemeente Utrecht

Wordt u onze volgende tevreden klant?