Teamcoaching

 

Teamcoaching

Uitzonderlijke prestaties van het gehele team worden steeds belangrijker voor het bedrijfsresultaat. Helaas blijven veel teamleden werken als losstaand individu. Vaak maakt men te weinig gebruik van de kracht van ECHT samen werken als een team. Dit komt omdat de meeste teams en teamleiders niet gericht zijn op effectieve samenwerking. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste teams onderpresteren. Dit terwijl juist gezamenlijk gedragen resultaten nodig zijn, waar maximaal gebruik gemaakt wordt van de synergie tussen de teamleden.

 

 

 

Gezonde bedrijven door gezonde communicatie

Het menselijk kapitaal is het goud van de organisatie maar organisaties zien dit vaak niet. Er ligt vaak teveel focus op de output en te weinig op de mens die zorgt voor deze output. Wanneer organisaties zich meer focussen op het menselijk kapitaal kan dit zorgen voor een goede werksfeer,  minder verzuim en een hogere output. Onze ambitie is om team coaching te leveren aan gezonde bedrijven door teams en individuen goed te laten samenwerken volgens onze methodes.

Drielink Coaching biedt ook intervisie aan voor bijvoorbeeld ondernemers, leidinggevende en medewerkers.

Anderen over de teamcoaching van Drielink Coaching

Dinga heeft  3 sessies verzorgd met thema: Het Goede Gesprek.
Dit heeft ons veel inzichten opgeleverd in hoe andere mensen naar communicatie kijken en hoe ik mij communicatie hierop kan aanpassen.  Het heeft me geleerd om beter te luisteren door te luisteren naar de behoefte van de ander. We hebben meer begrip voor elkaar. Fijn om dit met elkaar als team te doen.
Dinga legt erg goed en begrijpelijk uit.  Ik denk dat wij als team veel van elkaar hebben geleerd en dat er meer begrip is voor elkaar

Ik waardeer de sessies met een 9. 

Medewerker bij Wiegmans Facilitaire Diensten BV

november 2023

Deze coaching met mijn team heeft meer openheid opgeleverd door het team. Het heeft mij als leidinggevende handvatten gegeven om het patroon dat is ontstaan te doorbreken. Ook de 3 vragen: Wat heeft jou geraakt? Wat leer je over jezelf? Wat ga je doen? vind ik heel sterk, dit helpt om niet naar de ander te wijzen maar zelfonderzoek te doen. Het was prettig dat Dinga in het moment kon schakelen en in overleg met ons ter plekke het programma aanpaste aan onze behoefte. Ik waardeer de sessie met een 8.

Isolde Huijbregts,

mei 2023

We hebben Dinga ingezet voor teamcoaching. Het heeft ons opgeleverd dat ik meer afstand kan nemen van de emoties die een moeizame samenwerking teweeg hebben gebracht. Het besef dat ‘het negeren en niet serieus nemen van ons’ een spel was. Dat ik dat niet persoonlijk moet opvatten. Ik heb nu meer inzicht in mijn valkuilen. Meer inzicht in elkaars karakter en valkuilen. Een groter gevoel van verbondenheid.

Mijn eerste ervaring met ‘coaching’ was heel positief! Ik vind het een fijne coaching, heeft echt meer inzicht opgeleverd!

Dinga zorgde ervoor dat de rust er was om problemen of knelpunten helemaal uit te diepen. Dat er niet geoordeeld werd. Dat alle opmerkingen serieus genomen werden. Dat er nieuwe inzichten ontstonden. Ze luisterde goed en stond open voor aanpassingen of vragen. Als ze gedachten of associaties had die volgens mij niet helemaal klopten, dan kon ik dat aangeven en sloegen we een andere weg in.

Stephanie

mei 2021

De teamsessie heeft veel energie opgeleverd om in volle vaart met elkaar het proces voort te zetten. En begrip voor de ander. We hebben elkaar op een ander niveau beter leren kennen. We hebben veel meer onderlinge verbinding gecreëerd. We zijn veel meer een groep geworden. Ook is het onderlinge vertrouwen in elkaar en elkaars doelen/belangen bij deze Alliantie gegroeid.

De begeleiding van Dinga was SUPER! Niets dan lof, op een prettige, respectvolle manier toch gewoon de touwtjes in handen houden en ons door het programma loodsen.
Ik waardeer deze sessie met een 9.

Lenny Althof

directeur, bestuurder bij Palet Welzijn (Fundis)

Meer referenties lezen? Bekijk ze hier.

Wat voor resultaat levert teamcoaching op?

Data van Team Coaching International toont aan dat minder dan 10% van meer dan 200 teams zichzelf als ‘High Performing’ beschouwt. En na een teamontwikkelingstraject wordt een verbetering gemeten van gemiddeld 20% ten aanzien van de productiviteits- en positiviteitsscore. Hoe staat jouw team ervoor en wat is er mogelijk voor je team?

Resultaat van onze aanpak

We werken toe naar een high-performance cultuur met een natuurlijke balans tussen productiviteit en positiviteit. Onderstaand enkele resultaten die daarbij worden gerealiseerd.

 

  • Gemiddeld 20% verbetering ten aanzien van de teamfactoren productiviteit en positiviteit.
  • Het team is in staat om zich snel en behendig aan te passen aan veranderende omstandigheden.
  • Men genereert gezamenlijk doelen en de teamleden geven hun commitment om deze doelen te bereiken.
  • Er is een sfeer waarbij conflicten effectief worden ingezet ten gunste van realisatie van de teamdoelen.
  • Teamleden ervaren dat het team bestaat uit een brede mix van vaardigheden die die van een enkel individu overstijgen.
  • Teamleden voelen zich gesteund en uitgedaagd en durven sneller en beter besluiten te nemen.
  • Meer stabiliteit en duurzaamheid in het team leidt tot een prettiger sfeer met geïnspireerde medewerkers.

Het menselijk kapitaal is het goud van de organisatie maar organisaties zien dit vaak niet. Er ligt vaak teveel focus op de output en te weinig op de mens die zorgt voor deze output. Wanneer organisaties zich meer focussen op het menselijk kapitaal kan dit zorgen voor een goede werksfeer,  minder verzuim en een hogere output. Onze ambitie is om team coaching te leveren aan gezonde bedrijven door teams en individuen goed te laten samenwerken volgens onze methodes.

Hier hebben we gecoacht:

Bedrijven en organisaties die ons gevraagd hebben voor teamcoaching. Bekijk al onze opdrachtgevers. 

Meer referenties lezen? Bekijk ze hier.

Wil jij weten hoe effectief je team werkt?

Met de teamscan krijg je direct feedback: je ziet zo in één oogopslag in een diagram hoe je team scoort op samenwerken.