Van Eiland naar Wijland™

Het programma

eiland naar wijland

Elk teamlid brengt eerst zijn eigen eiland in kaart. Dit betekent op onderzoek gaan naar je eigen unieke gedragingen, overtuigingen, normen en waarden, kwaliteiten, etc.
Vanuit daar zetten we de ontdekkingstocht voort en gaat elk teamlid (onbevooroordeeld) onderzoeken wie z’n teamleden zijn. Welke kwaliteiten bezitten zij? Welke interesses en bijzonderheden hebben zij? Het programma stimuleert en motiveert om te onderzoeken wat je kunt waarderen in de ander en dit uit te spreken. Dit geeft een positieve werksfeer wat de verbinding en teamspirit ten goede komt.
Tenslotte leren de teamleden door de opdrachten en documenten welk onderdeel ze uitmaken van het team, hoe het team er uit ziet, en hoe het team zich typeert. Zo ontstaat het inzicht en de ervaring dat je met elkaar een eenheid bent. We zijn dan aangekomen in ’Het  Wijland’.

Hoe het werkt
Dit Team Adventure ‘Van Eiland naar Wijland  is een programma van twee weken. In deze periode ontvangt het team dagelijks multimediaal (per email, sms en post) het trainingsmateriaal en vindt zowel tijdens als buiten kantooruren plaats. Elke dag zijn de teamleden bezig met het Adventure, gemiddeld zo’n 30 minuten per dag. Ieder doet dit op zijn eigen manier. Hiervoor ontvangt iedereen op het zelfde moment via e-mail en sms instructies, opdrachten, suggesties en inspiraties. Door dit elke dag te integreren in het dagelijkse werk, is het leereffect optimaal en gaat het niet ten koste van het werk maar heeft het juist een toegevoegde waarde. Daarnaast is er ondersteuning van een coach.

Het Team Adventure wordt afgesloten op de vrijdagmiddag van de tweede week. Deze middag staat in het kader van teambuilding: op een creatieve manier vormgeven van het ‘Wijland’ en het maken van concrete afspraken. Het traject wordt ondersteund met materialen om het leereffect te versterken en te verankeren.

Voor wie
Dit programma is geschikt voor een team dat zich typeert als los zand en behoefte heeft aan meer eenheid.

Heeft u interesse in deze workshop? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Van Eiland naar Wijland is een co-creatie van Drielink Coaching en Magic Adventures.