Als je in de topsport als team optimaal wilt presteren, zal je veel tijd moeten besteden aan samenwerken. Teams die in staat zijn om de individuele kwaliteiten optimaal in te zetten voor het team, functioneren beter. Dat dat niet altijd eenvoudig is, zien we terug in ons werk. De Bootcamp-training van Drielink Coaching helpt teams weer in topconditie te komen en optimaal samen te werken.

Hard ervoor werken

Veel collega’s zitten op hun eiland en zijn daar lastig vanaf te krijgen. Misschien zit jij zelf ook wel op je eigen eiland. Natuurlijk, jij kletst ook weleens bij de koffieautomaat of luncht met collega’s. Maar ken jij je collega écht? Door elkaar beter te leren kennen, krijg je meer inzicht in elkaars interesses en sterke punten. Als je elkaar beter kent, ben je ook beter in staat om als team samen te werken en elkaars kwaliteiten te benutten.

Hoe kom je zover?

Inkoppertje: door goed met elkaar te communiceren. En doen wat je zegt. Net als die topsporter jezelf én je team niet uit het oog verliezen. Dat lijkt eenvoudig, maar er zijn veel afleidingen: tegenstanders, blessures, media, onderlinge irritaties, etc. Kortom, de eerste stap is je eigen ‘conditie’ in kaart brengen. Met de Bootcamp-training ga je op onderzoek naar je eigen talenten, drijfveren, gedragingen, overtuigingen, normen en waarden en kwaliteiten.

Interesse in je teamleden, zo doe je dat

Heb je je eigen ‘conditie’ in kaart gebracht. Mooi! Dan ga je naar stap twee van de Bootcamp-training en onderzoek je wie je teamleden zijn. Welke kwaliteiten, interesses en bijzonderheden hebben zij? Tijdens de Bootcamp-training word je gestimuleerd en gemotiveerd om te onderzoeken wat je kunt waarderen in de ander. Spreek dit ook uit! Door het uit te spreken draag je bij aan een positieve werksfeer wat de verbinding en teamspirit ten goede komt.

Kun je dit in één dag leren?

Het antwoord is nee! Vaak zie ik dat er een cursus van één dag wordt gevolgd of twee dagen met z’n allen op de hei en vervolgens gaat het geleerde in de kast. Om echt voor een blijvend resultaat te gaan – een fijn samenwerkend team – moet je regelmatig oefenen. Trainen voor de Olympische Spelen is immers een traject van vier jaar. Door voor een langere periode met elkaar aan de slag te gaan, leg je een anker. Dat zorgt ervoor dat de teamleden elkaar scherp houden en niet in hun oude gewoontes vervallen.

Logo Bootcamp-training - van Eiland naar Wijland

Doe je mee met de Bootcamp-training?

Denk jij na het lezen van deze blog ook ‘Ja, ik zit op een eiland en mijn collega’s ook!’? Dan is de Bootcamp ‘van Eiland naar Wijland’ van twee weken dé perfecte training om dit op te lossen. Werk je al goed samen maar wil je je team versterken? Ook dan is deze training geweldig om te doen. Tijdens deze twee weken ben je iedere dag bezig met de Bootcamp opdrachten. Door dit te integreren in het dagelijkse werk, is het leereffect optimaal en gaat het niet ten koste van het werk, maar heeft het juist een toegevoegde waarde. Na deze Bootcamp heeft het team inzicht in de kwaliteiten en talenten van de teamleden, en is de teamspirit toegenomen.

Meer weten? Lees hier meer over deze Bootcamp training. Of lees hier wat de Politie Nederland van deze training vond.