Met een indrukwekkend koksmes hakt ze fanatiek op de champignons in, en dat terwijl ze helemaal niet van koken houdt… De mannen van het toetje wegen alle ingrediënten nog een keer na. Het soepduo staat gezellig te praten en improviseert een beetje. De borden van het voorgerecht worden zorgvuldig geïnspecteerd en de randen worden met een stukje keukenpapier schoongeveegd. Het moet er natuurlijk wel perfect uitzien. Haar partner in crime zit ondertussen lekker met een glas wijn wat over de kookworkshop te kletsen met kok Leo. “Kan ik nog helpen?”, vraagt een ander teamlid wanneer ze klaar is met de ’tarte tatin’ van witlof en even niets te doen heeft.

Terwijl het team kookt, observeren wij – de coaches – het gedrag van de kokende teamleden. De voorkeursstijlen die ’s middags in de MapsTell workshop in kaart zijn gebracht, worden tijdens de kookworkshop duidelijk zichtbaar in de praktijk. Niets is zo leuk als dat!

Ook aan tafel is het een feest van herkenning voor ons én voor de teamleden.

 

Bij de – overigens verassend lekkere – zuurkoolsoep wordt even op het glas getikt: “Aandacht graag!” In een enthousiast verhaal vol handgebaren, wordt de herkomst van het gerecht in geuren en kleuren toegelicht. Bij het opdienen van de volgende gang – de pasta – moeten de mannen van het toetje er toch echt bij geroepen worden. Alle ingrediënten die de kok heeft klaargezet, moeten natuurlijk wel nauwkeurig worden nagewogen, en kost extra tijd…

We geven terug wat we tijdens de kookworkshop hebben gezien en inzichten worden met elkaar gedeeld. De rest van de maaltijd zet het team voort zonder ons en ze blijven er uiteindelijk langer dan in eerste instantie gepland was.

 

Mooie combinatie theorie & praktijk

De manager is tevreden: “Wat een leuke combinatie om eerst een workshop MapsTell te doen en dan gelijk daarna in de keuken ieders voorkeursstijl te herkennen! Het geeft plezier en inzichten die we op de werkvloer goed kunnen toepassen. Het fysieke van MapsTell, met z’n allen op die mat, maakt dat het nog beter blijft hangen.

Heb jij ervaring met dit onderwerp en wil je tips of gedachten uitwisselen? Reageer dan op deze blog!