Drielink Coaching is deze zomer – samen met 7 andere trainer/coaches – als eerste geaccrediteerd voor het toepassen van de methode: MapsTell!

Wat is MapsTell?

MapsTell is een nieuwe manier waarmee gedragskenmerken letterlijk in kaart worden gebracht. Na het invullen van een korte vragenlijst ontvangt de deelnemer een persoonlijke kaart. De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën op deze PersonalMap tonen de deelnemer in één oogopslag zijn of haar gedragsstijl, valkuilen en hoe anderen dit ervaren. Ook wordt dit nog verder uitgelegd in een persoonlijke toelichtingsfilm.

Breng jezelf in kaart! Lees meer over de inzet van Mapstell bij individuele coaching

 

Onze ervaring met MapsTell

Wij zijn erg enthousiast over MapsTell. De methode is gebaseerd op de 16 gedragsstijlen van het DISC-model, waar we vaker gebruik van maken, MapsTell gaat echter verder. Door de fraaie visualisatie in een landkaart, gaan deelnemers veel sneller en makkelijker in gesprek over de resultaten. Ze kijken niet alleen naar de grote lijnen, maar bespreken ook de details en voor je het weet praten deelnemers in de metafoor van de kaart. Benoemen steden als belangrijk en snel groeiend, praten over hun eigen weg en mogelijke routes.

MapsTell toont de extraverte, introverte, taak- en mensgerichte stijlen. De vier gebieden van deze wereld tonen de vier hoofdstijlen van ons gedrag: daadkrachtig, invloedrijk, stabiel en consciëntieus. Alle gebieden, bergen, zeeën, rivieren etc. zeggen iets over de gedragenkenmerken, wat ze voelen en hoe ze communiceren. Dat is niet alleen op individuele basis heel nuttig, maar is ook heel bruikbaar voor teams.
breng-je-team-in-kaart

MapsTell voor Teams

Op basis van hun persoonlijke kaart worden alle deelnemers ingedeeld in de Wereld van Verschil. Met behulp van de TeamMap is te zien hoe een team is samengesteld en welke voorkeursstijlen de deelnemers hebben. Naast de inzicht in de individuele gedragskenmerken geeft dit voor teams ook veel inzicht in de interactie tussen de groepsleden, de punten waarop teamleden elkaar kunnen versterken en de mogelijke valkuilen in de samenwerking. Dit leidt vaak niet alleen tot meer duidelijkheid, maar ook meer begrip en respect voor elkaar. Drielink Coaching heeft al verschillende teams geholpen om met TeamMaps hun samenwerking te verbeteren en effectiviteit te verhogen.

Zet je team op de kaart! Lees meer over de De MapsTell training voor teams.

Interesse in de mogelijkheden om MapsTell in te zetten in uw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.