In onze vorige blog hebben we toegelicht wat de mogelijke signalen, oorzaken en gevolgen zijn van stress en een burn-out. Naar aanleiding van deze blog kregen we verschillende reacties en vragen, meestal met de volgende strekking:

“Mijn medewerker heeft volgens mij last van stress of misschien zelfs wel een burn-out en nu?”

In deze blog zoomen we in op deze vraag.

Vermoed je dat iemand in je team of een van je medewerkers last heeft van burn-outklachten dan kan je daar zelf ook al veel aan doen. De oplossing begint vaak met het herkennen van probleem.

Onze 5 tips:

  1. Ga in gesprek
  2. Toon waardering
  3. Toon echte interesse
  4. Creëer veiligheid
  5. Maak het bespreekbaar

Soms is het moeilijk om een goed gesprek aan te gaan. Natuurlijk kan en wil Drielink Coaching daarbij helpen, maar de eerste stappen kan je prima zelf zetten. Bespreek de zorgen die je hebt, zonder aan te vallen, vraag door, laat stiltes vallen, vraag hoe het nu echt gaat. Kies voor een andere omgeving voor het gesprek, maak eens een ommetje.

Hoe kan coaching helpen?

Als duidelijk is dat er bepaalde problemen zijn kan er natuurlijk gekozen worden voor individuele coaching. Bijvoorbeeld om grenzen te leren stellen,te focussen op de hoofddoelen of meer duidelijkheid te creëren over mensen hun rol en toegevoegde waarde in het team en de organisatie.

Hoe kan ik als leidinggevende helpen?

Vind je het als leidinggevende lastig om het gesprek aan te gaan of de juiste steen boven water te krijgen? Of wil je hulp bij het voeren van deze gesprekken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder op weg.

Momenteel ontwikkelt Drielink Coaching een training om teamleiders, managers en ondernemers te helpen hun medewerkers en daarmee hun teams en organisaties mentaal gezond te houden (of te maken). Interesse in de pilottraining? Informeer dan naar de voorwaarden.