Geldt een van de volgende zaken voor jou?

 • Ik werk met iemand die ontzettend veel creatieve ideeën heeft, alleen ik krijg nooit de kans om ze uit te voeren. Telkens als ik aan de slag wil ligt er alweer een nieuw idee klaar.
 • Ik werk samen met een hele aardige collega, maar hij heeft altijd commentaar op de manier waarop ik werk en ik begrijp gewoon ook niet hoe hij werkt.
 • Ik ben heel direct en ga soms te snel voor andere mensen.
 • Ik vind het spannend als mensen hun stem verheffen.

Wil je jezelf herkennen en inzicht krijgen in je gedrag? Wil je beter omgaan met de mensen om je heen?

Kom dan naar onze kennismakingsworkshop en ontdek je eigen gedragsstijl. Leer hoe je prettiger op anderen kunt reageren en hoe je andere mensen beter kunt begrijpen.

Aanmelden voor Wereld van Verschil

 

Kennismakingsworkshop Wereld van Verschil

We nodigen je graag uit voor onze workshop Wereld van Verschil, op 7 februari 2019 van 17:30 tot 20:00 in Utrecht. In twee en een half uur maak je kennis met de methode van Mapstell. Uiteraard zorgen we voor een hapje en een drankje.

Tijdens deze workshop zie je heel praktisch hoe het gedrag van jezelf en anderen soms letterlijk een wereld van verschil is. Door ieders gedragsstijl op een wereldkaart te plaatsen zie je precies waar jij en de aderen staan.

Iedereen heeft een andere gedragsstijl en soms spreken we daardoor letterlijk een andere taal. Het leren kennen van deze wereld is een feest van herkenning: je zult verbaasd staan hoe vaak je gedrag van anderen verkeerd vertaalt naar je eigen gedragsstijl.

Een nieuwe manier van benaderen. Leuk om te leren, en om jullie aanpak te zien. Geen saaie lijsten invullen, maar actief bewegen van Groen, naar blauw , geel en rood. Heel inspirerend!

De woorden op de landkaart waren verhelderend. Ik begrijp nu waarom ik nooit data onthoud en de tijd vergeet. Het komt gewoon door mijn gele voorkeursstijl   Heerlijk om te weten en te delen!”

 

Wat levert de workshop op?

Na deze workshop neem je de volgende kennis en inzichten mee naar huis:

 • Je krijgt inzicht in je eigen gedragsstijl en die van anderen.
 • Je leert de voorkeurstijlen van anderen beter herkennen en daarop reageren.
 • Je leert waarom de manier waarop anderen communiceren misschien niet goed bij jou overkomt. Doordat je dat herkent leer je effectiever communiceren.
 • Je herkent de verschillende soorten communicatie.
 • De workshop geeft je ook een goed beeld van hoe je deze tool als workshop kunt inzetten bij een team.
 • Je krijgt een mooie landkaart met een indruk van jouw profiel mee naar huis.

Ik ben me (nog) bewuster van mijn eigen reactie op het gedrag van andere personen, waarom mensen soms reageren zoals ze reageren. Het help me bij het bepalen welk werk wel of niet bij me past.” 

Ik heb weer meer inzicht gekregen in mijn eigen persoonlijkheid, zelfreflectie.
Nieuw stukje van de puzzel en stof tot nadenken, bewustwording.”

 

Wat doen we in de workshop?

Om inzicht te krijgen in je eigen gedragsstijl vul je vooraf een korte test in. Daar komt jouw gedragsstijl uit die hoort bij een gebied op de landkaart. Deze krijg je tijdens de workshops uitgereikt. Zo zie je visueel waar je staat ten opzichte van andere gedragsstijlen. Je zult zien: het is een wereld van verschil.

Dat helpt enorm om je positie ten opzichte van de ander heel praktisch te zien in het landschap van gedrag.

Wil je ook weten welke taal jij spreekt? En wil je leren om beter te communiceren met mensen met andere gedragsstijlen? 

Meld je aan  voor de workshop op 7 februari 2019  en ga op ontdekkingsreis om de verschillende landen te leren kennen. Begrijp beter waar miscommunicatie vandaan komt. Je kunt concrete eigen voorbeelden inbrengen.

Aanmelden voor Wereld van Verschil

 

Voor wie is deze workshop?

 • Als je inzicht wil krijgen in je eigen gedragsstijl.
 • Als je eerder wil herkennen wat iemands gedragsstijl is (en die van jou) zodat je daar slimmer mee om kan gaan.
 • Als je in zakelijke verkoop, sales of onderhandelingen gesprekken of in je projectteam beter wil afstemmen op de ander.
 • Als je meer inzicht wil in hoe jij samenwerkt en communiceert met anderen.
 • Als je beter wil leren communiceren met mensen met wie je niet door een deur kan.
 • Als je last hebt van misverstanden in je miscommunicatie.
 • Als je de taal van de andere ‘gedragsgebieden’ wil leren spreken zodat je met iedereen kunt communiceren en zo optimaal kunt werken en samenleven.
 • Als je wil oriënteren of Mapstell iets is voor jou en je team.

 

Hoe werkt Mapstell in de praktijk?

Ik heb de werkwijze van Mapstell een keer ingezet bij een Startup. De oprichter van het bedrijf was iemand met ontzettend veel creatieve energie. Hij had zich omringd met mensen die graag werkten zoals hij: mensen met veel creatieve energie en ontelbare ideeën.

Als gevolg daarvan werden er vooral veel nieuwe ideeën bedacht. Die werden alleen lang niet altijd uitgevoerd.

Dat was frustrerend voor de mensen die liever duidelijk hebben wat er moet gebeuren en daar mee aan de slag willen. Telkens als ze een idee wilden uitwerken kwam er weer een nieuw idee van de creatieve collega’s.

Daar moest verandering in worden gebracht. Met behulp van de Mapstell werden alle gedragsstijlen op een landkaart weergegeven. Zo ontstond er een duidelijk beeld van de grote communicatieverschillen tussen de verschillende stijlen. De creatieve mensen spraken soms letterlijk een andere taal dan de mensen die liever gestructureerd werken.

Ze kwamen tot het inzicht: we hebben iemand nodig die met beide groepen kan communiceren en knopen kan doorhakken.

Uiteindelijk vonden ze iemand met een daadkrachtige voorkeursstijl: er werden knopen doorgehakt, de creatieve mensen konden ideeën blijven aandragen en de gestructureerde mensen konden ze uitwerken tot een goed product. Hierdoor kon het bedrijf groeien, en verbeterde de samenwerking.